Hospital de Sant Pau

Publicado en: Hospital | 0

L’Àlex no podia haver estat en més bones mans que les vostres!

El primer dia que va arribar a l’hospital de Sant Pau, l’Àlex ja va deixar la seva petjada… tot just li acabaven de fer un TAC per confirmar el seu diagnòstic d’un osteosarcoma, i mentre estava dins amb la radiòloga, nosaltres l’esperaven amb neguit a fora. Per què tarda tant? «estava conversant amb la metgessa que m’ha fet el TAC i l’he abraçada», em va contestar. Vaig pensar per dins meu: quin pacient ho fa això? d’abraçar al seu metge mentre li fa una prova vital.

L ‘Àlex ens va donar a tots una lliçó de valentia i amor.

Va rebre de totes/s vosaltres del hospital de Sant Pau molt d’afecte, paciència, humor i consol que van més enllà de tenir cura del malalt. Tot això el va ajudar a tirar endavant en moments molt desoladors. Sempre en deia: «Mamà, l’únic bo de la malaltia és tot l’afecte  que m’han donat les infermeres, doctores i resta de professionals sanitaris»

Penso molt en vosaltres i en els dies passats al hospital de St Pau- Dins de la duresa de la malaltia vau saber -li donar a l’Alex i a nosaltres, moments d’alegria i somriures i per això us estaré eternament agraïda

No t’ho creuràs, però encara guardo el flamenc que li vas fer al Àlex. El tinc penjat al suro de la seva habitació. Me l’he fet meu i penso que les paraules que li vas escriure, els hi dic jo a ell: “Fins aviat Àlex”

Com en vas dir tu: «Em sembla preciós. I més amb un flamenc, res el representa més!!»

Espero que t’agradi el flamenc de l’Àlex. No va voler dibuixar-ho en aquell moment quan estava a la E3, però ara el podràs portar amb tu, Marta!»

A tots vosaltres que vau compartir els 6 últims mesos de la seva vida Gràcies per estar al seu costat!

Gràcies a les infermeres e infermers i doctors del Hospital de dia. Mabel vas ser la primera en atendre’l en el seu primer dia de quimio, el vas animar perquè després anessi a la escola Massana, per què no? vas dir; la Olga; Dra. Nuria Calvo tota una institució al hospital fent-li una mona de Pasqua i donant-li tant d’amor sota el seu posat seriós amb les drogues i medicació «un xute de morfina intravenós»; la Mercè la seva infermera sempre amb un somriure; la Adelina de la tarda, la Loli a la qui vas demanar consell quan tot, tot era tan negre i ja no quedava esperança; la Ma José; la Helena i  la Georgina de Sitges que li van portar xocolates i bombons quan el van operar, heu vist mai que les infermeres portin regals als seu pacients? jo mai, era el primer cop que ho veia…, la Carmen de la neteja, amb el seu bon humor i somriure; la Marta del Policlínic, la Marta embarassada de 5 mesos; la Pilar que sempre trobava un llit al hospital de dia per l’Àlex perquè descansés;la Jessica i totes les infermeres que li van muntar l’aniversari més dolç al hospital de dia amb catanies, globus e inclús una copa de cava….on va coneixer al seu gran i últim amic, Edo. Va ser el seu últim  aniversari, 20 anys, massa jove, massa aviat…

Gràcies a les infermeres e infermers i doctors de la planta E1 d’Oncologia. Dra. Paula, embarassada de 6 mesos a qui li agradaven els kits kats i al·lèrgica als fruits secs, l’Alex et va regalar un kit kat aquell últim dia abans de l’alta!; la Maite, extraordinària consolant-lo per la nit, sense ser tant pesada com la mare; la Lourdes que el vas batejar com «artista»; la Montse amb la teva saviesa de les dosis del medicaments; el Dani; el Christian amb et teu Super bon rotllo de la música i concerts, connectaves amb ell com ningú des de el primer dia amb els jocs que li vas portar a la habitació; a la Encarni que li agraden tant les abraçades; al Sergi…

Gràcies als doctors. Dr Capdevila que el vas acompanyar des de el primer dia fins al final…Dr. Gracia que el vas operar de la cama, Dra. Anna Sebio la seva oncòloga, Dra Estela de la farmàcia que sempre vam sentir parlar de tu i mai et vam arribar a conèixer; Dr Jimenez el radiòleg quer li va dir que tenia un pneumotòrax, Dra. Ana Virgili que el consolava quan els resultats sortien dolents del TAC, vas estar al seu costat; Dr Trujillo cirurgià toràcic que li va fer el drenatge del pneumotòrax, Dr. Romero i Dr. Escuder vasculars que van estar amb ell el dia de l’operació; la amabilitat del Dr Carrera a urgències quan l’aneurisme…

Gràcies al personal de la REA. La infermera Julia amb accent insular; el Dr Miralles anestesista amic de la tieta Marta; la Arantxa….

Gràcies a les infermeres e infermers i doctors de la planta E3 de Traumatologia.  la Marta Gaspar i la Montse Delgado, el duo alegre, ple d’humor i bon rotllo que el vau animar tant juntament amb el Bruno(pacient); la Joana; la Raquel; la Isa i les seves abraçades, sempre tornaves quan ell t’ho demanava a abraçar-lo encara que fos l’hora de marxar i la Fátima; la increïble Encarna, la millor segons tothom «mi bonico» et deia mentre t’abraçava; la Blanca de nit; la Asunción; la Montse; la Dra. Ana Peiró i la seva sensibilitat consolant-me i oferint-me una tassa d’infusió; la Dra Camila traumatòloga; la Loles de nit; el zelador David pare del Dani que t’acompanya a fer radiografies; el Dario zelador que et porta a fer fisio i dona canya; el fisio Manel; la Genisses molt joveneta i fent pràctiques; el Dani a la recepció sempre somrient….

Gràcies Nadia d’Arteterapia i tot l’equip de Pal.liatius.

Gràcies Voluntaris/es

Gràcies a totes i tots i perdoneu si m’he oblidat d’ algú, li vau donar tot i més a l’Àlex!

 

Àlex no podía haber estado en mejores manos que las vuestras!

 

El primer día que llegó al hospital de Sant Pau, Àlex ya dejó su huella … apenas le acababan de hacer un TAC para confirmar su diagnóstico de un osteosarcoma, y ​​mientras estaba dentro con la radióloga, nosotros le esperaban con inquietud fuera. ¿Por qué tarda tanto? «Estaba conversando con la doctora que me ha hecho el TAC y la he abrazo», me contestó. Pensé: qué paciente lo hace esto? de abrazar a su médico mientras le hace una prueba vital.

 

Àlex nos dio a todos una lección de valentía y amor.

 

Recibió de todas / os vosotros del hospital de Sant Pau mucho cariño, paciencia, humor y consuelo que van más allá de cuidar del enfermo. Todo esto le ayudó a salir adelante en momentos muy desoladores. Siempre decía: «Mamá, lo único bueno de la enfermedad es todo el cariño que me han dado las enfermeras, doctoras y resto de profesionales sanitarios»

 

Pienso mucho en vosotros y en los días pasados ​​en el hospital de St Pablo- Dentro de la dureza de la enfermedad supisteis -le disteis a Àlex y a nosotros, momentos de alegría y sonrisas y por eso os estaré eternamente agradecida.

 

No te lo creerás, pero todavía guardo el flamenco que le hiciste a Alex. Lo tengo colgado en el corcho de su habitación. Me la he hecho mio y pienso que las palabras que le escribiste, les digo yo a él: «Hasta pronto Alex» Como nos dijiste tú: «Me parece precioso. Y más con un flamenco, nada lo representa más !!» Espero que te guste el flamenco de Àlex. No quiso dibujarlo en ese momento cuando estaba en la E3, pero ahora lo podrás llevar contigo, Marta! » A todos vosotros que compartisteis los 6 últimos meses de su vida Gracias

 

Gracias a las enfermeras y enfermeros y doctores del Hospital de día. Mabel fuiste la primera en atenderle en su primer día de quimio, le animaste porque después fuera a la escuela Massana, por qué no? dijiste; la Olga; Dra. Nuria Calvo toda una institución en hospital haciéndole una mona de Pascua y dándole tanto amor bajo su postura seria con las drogas y medicación «un chute de morfina intravenoso!»; la Mercè su enfermera siempre con una sonrisa; la Adelina de la tarde, Loli en la que pediste consejo cuando todo, todo era tan negro y ya no quedaba esperanza; la Ma José; la Helena y Georgina de Sitges que le llevaron chocolates y bombones cuando lo operaron,  ¿habéis visto que las enfermeras lleven regalos a su pacientes? yo nunca, era la primera vez que lo veía …, la Carmen de la limpieza, con su buen humor y sonrisa; Marta del Policlínico, Marta embarazada de 5 meses; Pilar que siempre encontraba una cama en el hospital de día para Àlex que descansara; Jessica y todas las enfermeras que le montaron el cumpleaños más dulce en el hospital de día con catanias, globos y incluso una copa de cava … .donde conoció a su gran y último amigo, Edo. Fue su último cumpleaños, 20 años, demasiado joven, demasiado pronto …

Gracias a las enfermeras y enfermeros y doctores de la planta E1 de Oncología. Dra. Paula, embarazada de 6 meses a quien le gustaban los kits kats y alérgica a los frutos secos, Alex te regaló ese kit kat aquel último día antes del alta !; Maite, extraordinaria consolándole el por la noche, sin ser tan pesada como la madre; Lourdes que lo bautizaste como «artista»; Montse con tu sabiduría de las dosis de los medicamentos; Dani; Christian con tu Super buen rollo de la música y conciertos, conectaste con él como nadie desde el primer día con los juegos que le trajiste a la habitación; la Encarni que le gustan tanto los abrazos; al Sergi … Gracias a los doctores. Dr. Capdevila que el acompañaste desde el primer día hasta el final … Dr. Gracia que le operaste de la pierna, Dra. Ana Sebio su oncóloga, Dra Estrella de la farmacia que siempre oímos hablar de ti y nunca te llegamos a conocer; Dr. Jimenez el radiólogo que le dijo que tenía un neumotórax, Dra. Ana Virgilio que le consolaba cuando los resultados salían malos del TAC, estuviste a su lado!; Dr. Trujillo cirujano torácico que le hizo el drenaje del neumotórax, Dr. Romero y Dr. Escuder vasculares que estuvieron con él el día de la operación; la amabilidad del Dr. Carrera a urgencias cuando el aneurisma … Gracias al personal de la REA. La enfermera Julia con acento insular; el Dr. Miralles anestesista amigo de la tía Marta; la Arantxa ….

Gracias a las enfermeras y enfermeros y doctores de la planta E3 de Traumatología. Marta Gaspar y Montse Delgado, el dúo alegre, lleno de humor y buen rollo que el animasteis tanto junto con a Bruno (paciente); Joana; Raquel; Isa y sus abrazos, siempre volvías cuando él te lo pedía a abrazarlo aunque fuera la hora de irse y Fátima; la increíble Encarna, la mejor según todos «mi bonito» te decía mientras te abrazaba; la Blanca de noche; la Asunción; Montse; la Dra. Ana Peiró y su sensibilidad consolándome y ofreciéndome una taza de infusión; la Dra Camila traumatóloga; la Loles de noche; el celador David padre de Dani que te acompañaba a hacer radiografías; el Dario celador que te llevaba a hacer fisio y te daba caña; el fisio Manel; la Genisses muy jovencita y haciendo prácticas; Dani en la recepción siempre sonriente ….

Gracias Nadia de Arteterapia y todo el equipo de paliativos.

Gracias Voluntarios / as

Gracias a todas y todos y perdonad si me he olvidado de alguien, le disteis todo y más a Alex

 

DONACIONES PARA LA INVESTIGACION DEL CANCER INFANTIL Y DE ADOLESCENTES. Para que la historia de Àlex no se repita nunca más.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.